torsdag den 9. december 2010

Nøddestænger - uundværlige til kaffen

Disse fantastiske nøddekager lavede min søster til en fødselsdag, og vi alle troede, at de var købt et lækkert sted.......jeg bryder mig normalt ikke om valnødder, men det anede jeg overhovedet ikke!

200 g valnøddekerner
200 g rørsukker
1½ tsk stødt kanel
2 knivspidser stødt nellike (kan undlades)
1 æg
flormelis
mørk chokolade til enderne

Mal valnødderne til fint mel i foodprocessoren eller stavblenderen. Bland nøddemel, rørsukker, kanel og nellike i en skål. Tilsæt sammenpisket æg lidt ad gangen, og ælt det hele til en sammenhængende masse.

Drys et stykke bagepapir med lidt flormelis på køkkenbordet, og læg nøddemassen ovenpå. Læg et stykke staniol over, og rul nøddemassen ud til en firkantet plade på ca. 1 cm tykkelse.

Skær pladen ud i stænger på størrelse med en finger, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Kagerne skal bages ved 150 grader midt i ovnen, gerne varmluft i ca. 10 - 12 min. til de er tørre.

Lad dem køle lidt af på pladen, før de flyttes over på en rist.

Smelt chokoladen i vandbad, og dyp stængerne halvt i chokoladen. Læg herefter stængerne på noget film, og lad dem køle af.

Smager super godt til en go' kop kaffe eller the!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar