Denne super lækre tærte fik jeg første gang serveret hos min dejlige kusine, og hvilken en skøn smag. Den er nu selv afprøvet, og opskriften er givet videre.......så nu er det din tur :o)
Mørdej:
100 g blødt smør
150 g hvedemel
80 s sukker
1 æg
Kom smør og mel i en skål og smuldre blandingen med fingrene. kom sukker i og rør. Pisk ægget sammen og ælt det blandingen lidt af gangen til dejen samler sig. Tryk dejen ud i en smurt tærteform.
Fløde-ostefyld:
1 vaniliestang
125 g flødeost
100 g rørsukker
1 æg
1 dl piskefløde
Kom det hele i en skål og bland godt. Kom herefter fyldt på dejen i tærteformen og spred det pænt ud.
Frugt:
3 - 4 æbler
1 spsk rørsukker
1 kvist rosmarin
Skær æblerne i meget tynde både og arranger dem smukt rundt i tærteformen oven på ostefyldet. Drys med sukker og rosmarinnåle.
Abrikosglasur:
3 spsk abrikosmarmelade
1 tsk vand
Rør vandet i abrikosmarmeladen og smelt ved lav varme i en skål i microovnen eller i en gryde. Pensl kagen med glasuren EFTER bagningen.
Bages ved 180 grader midt i ovnen i ca. 35 min.
Serveres med kold flødeskum
Ingen kommentarer:
Send en kommentar