onsdag den 8. december 2010

Mud Cake Muffins med ultimative chocolate frosting

Nu ved jeg hvorfor amerikanerne er så vilde med muffins.......den super fede smag, rig af chokolade....

Muffins:
130 g smør
130 g mørk chokolade mindst 70%
2 tsk nescafé
95 ml vand
75 g selvhævende mel (laves billigst og bedst selv, se opskrift længere nede)
75 g mel
30 g kakao
1/4 tsk natron
300 g rørsukker
2 æg
5 tsk rapsolie
70 ml kærnemælk

Selvhævende mel:
215 g mel
2½ tsk bagepulver
3/4 tsk fint salt

Smør, chokolade, vand og nescafé kommes i en gryde og smeltes ved lav varme (evt. i vandbad), rør godt. Mel, selvhævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk piskes i en anden skål med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælksblandingen og chokolade/smørblandingen med melblandingen og rør godt med en stor ske eller dejskraber, må ikke piskes.

Kom dejen i ca. 12 store muffinsforme eller ca. 24 små forme.

Bages ved 160 grader midt i ovnen med varmluft i ca. 15 min for de store og ca. 10 min for de små. Ovndøren må ikke åbnes de første minutter, for ellers klasker kagerne sammen - men de kan spises alligevel.

Imens kagerne bager laves den ultimative chocolate frosting:
9 dl flormelis
2½ dl kakao
180 g blødt usaltet smør (kan sagtens bruge alm smør, jeg kan ikke smage forskel)
1,25 dl lun mælk/fløde
3 tsk vaniliesukker

Det hele piskes i en skål til det bliver en luftig creme, og alt er brunt. Kommes straks i en sprøjtepose, og når kagerne af afkølet sprøjtes den ultimative chocolate frosting på, så hele toppen er dækket. Drys evt. farvet sukker over......du får super mange komplimenter  :o)

Kagerne uden frosting kan fryses og frosting'en kan holde sig i køleskabet i et par dage. Skal dog tages ud et par timer før den bruges, for ellers er den total stiv og kan ikke trykkes ud af sprøjteposen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar