Jeg faldt over denne opskrift på lagkagebunde, da jeg for første gang skulle lave en bryllupskage, og de blev super vellykkede og meget luftige.....og det bedste, de var super nemme at lave!
1 rund lagkage eller 1 stor bradepande og dem skal man jo så lave 3 af, men det er tiden værd.
100 g sukker
5 æg
125 g hvedemel
lidt vanilje marv fra en stang
Sukker og æggeblommer røres til skum. Derefter tilsættes melet og de stiftpiskede hvider. Massen bredes ud i en bradepande som er dækket med bagepapir og lidt sprinklet sukker. Eller også kommes dejen i en smurt springform.
Bradepandemetoden skal bages i ca. 12 min ved 180 grader midt i ovnen, gerne med varmluft.
Springformsmetoden skal bages i ca. 25 min ved 180 grader midt i ovnen, gerne med varmluft.
Hvis du er i tvivl om hvorvidt de er bagt færdige, så stik en kødnål i - hvis den glider op uden noget dej på, så er bunden færdig.
Hvis du har lavet springformsmetoden, så skal den færdige bund køles ned, hvorefter du skal skære den i flere tynde bunde - det kan godt være lidt svært til at starte med, men når først fyldet kommer i, og kagen dekoreres, så er der ingen som lægger mærke til bundende, kun at de smager pragtfulde!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar